ENCAUSTIC ART WORKSHOP

van 10.oo tot 15.30 uur

De Encaustic Art workshop schilderen met bijenwas wordt gegeven in Oirschot door
Finy Pijnenburg in haar Atelier aan het Kuikseindseweg 24, 5091 TD Middelbeers.
Telfnr. 0623318825

Tijdens deze dag maakt u kennis met de Encaustiek en komen diverse technieken aan bod.
Ik vertel over de Encaustiek in het algemeen en het maken van de bijenwas blokken met bijenwas en damar resin. Hoe je kleur blokken kunt maken met pigmenten en het werken met de gasbrander of heat gun.

Ik werk dus niet met een strijkijzertje zoals misschien meer bekend is maar met open vuur! Bij iedere workshop die ik geef is het toch wel spectaculair om te zien hoe de was op de ondergronden wordt vastgezet met de gasbrander. Het is dus de bedoeling om een zo glad mogelijke ondergrond te krijgen waarop verder gewerkt kan worden.

U krijgt 3 houten ondergronden waarop gewerkt wordt.
Het is niet mogelijk om rechtstreeks op de was te tekenen maar we gaan leren hoe dit wel kan met verschillende materialen/technieken
Zelf meenemen waar je mee zou willen werken op je ondergrond zoals foto copy van een laserprinter (of een stick waar je foto op staat)Gedroogde materialen stukjes dun papier/ stof zijde of organza.

Schilderen is vrijheid dus we kunnen ter plekke bekijken wat jij persoonlijk zou willen.

We gaan werken met kleur en hoe ze te mengen op de ondergrond en maken een kleuren kaart. Omdat deze techniek zo divers is, van Olieverf tot Aquarel OI Inkt Zijdevloei Japanspapier losse pigmenten kunnen we niet alles behandelen.
Ook is het mogelijk om mono prints te maken en deze weer te verwerken in de ondergrond. Nl op de houten panelen wordt gewerkt in lagen en iedere laag kan iets interessants achterlaten.

De kosten voor een hele dag zijn €75,– incl. materiaal koffie thee koek chocolade enz.(lunch zelf mee nemen).

ENCAUSTIC ART WORKSHOP

Start typing and press Enter to search